به گزارش فانا، دکتر قباد محمدی چهارشنبه شب در جلسه ستاد توزیع داروی استان با حضور مدیران شرکت های توزیع دارو، مسئولین انجمن داروسازان و نظام پزشکی در سرسرای اجتماعات بوستان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، افزود: برای جلوگیری از خروج داروهای خاص از شبکه رسمی توزیع و تقسیم عادلانه این اقلام به داروخانه ها معاونت غذا و دارو، سازوکاری تدوین کرده که براساس آن داروخانه ها فقط از طریق ثبت درخواست در سامانه مربوط امکان می یابند که دارو را از شرکت های توزیع طلب نمایند.وی عنوان کرد: مادوپار mg۱۲۵ ، مادوپار ۲۵۰mg، سوماتروپین ۴ IU، دیفرلین ۳/۷۵ ، وارفارینmg ۵، متیل فنیدات ۱۰ mg، سوماتروپین IU ۱۶و ۱۲ IU ،دیسپورت ۵۰۰ ۵۰۰، دیسپورت ۳۰۰ IU، متیل فنیدات۲۰ mg،متیل فنیدات ساندوز۳۶ mg ، متیل فنیدات ساندوز ۱۸ mg ، متیل فنیدات ساندوز۵۴ mg، سوماتروپین ۵mg /۱.۵mi، سوماتروپینmg ۱۰، سوماتروپینmg ۱۶، اکسی کدونmg ۵، اکسی کدونmg ۱۵ و اکسی کدونmg ۲۰، داروهای این فهرست هستند که به مرور زمان هم به آنها اضافه خواهیم کرد.
محمدی افزود: با این کار هم معاونت غذا و دارو و هم شرکت های توزیع از موجودی دارو باخبر خواهند بود و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری خواهد شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با اشاره به مشکلاتی که نوسانات ارزی در حوزه دارو بوجود آورده است،گفت: متاسفانه برخی از شرایط کنونی کشور سوء استفاده می کنند و داروهایی را که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده را از کشور خارج می کنند و این عین خیانت به مردم و کشور است.
وی افزود: خوشبختانه در استان کرمانشاه باوجود مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق و مناطق عرب نشین این کشور این مورد بسیار کمتر مشاهده شده و هوشیاری پرسنل غذا و دارو و همکاری بسیار خوب شرکت های توزیع مانع از خروج داروها از شبکه رسمی توزیع شده است.
محمدی گفت: باتوجه به اطلاعاتی که از استان های دیگر به دست ما رسیده است شرکت های توزیع در استان کرمانشاه فعالیت بهتری دارند و با وجود اینکه بازپرداخت مطالبات آنها با تأخیر انجام می شود کماکان همکاری خود را با معاونت غذا و دارو به نحو مطلوب حفظ کرده اند.
استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه ۴۰۰ داروساز و حدود ۲۷۰ داروخانه خصوصی دارد و به گفته رئیس انجمن داروسازن کرمانشاه، کمبودی در این زمینه وجود ندارد.