شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ,21 May 2022
غذا و کشاورزی
اقلیم کردستان عراق جشن های نوروزی را لغو کرد
حکومت اقلیم کردستان عراق امروز (چهارشنبه) در اقدامی پیشگیرانه با هدف جلوگیری از انتشار ویروس کرونا همه جشن های نوروزی آینده را لغو کرد.
مردم نگران استفاده از محصولات غذایی «تراریخته» نباشند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت:مردم درباره مصرف مواد غذایی تراریخته نگران نباشند؛ چراکه تاکنون شواهدی مبنی بر اینکه ممکن است این محصولات سلامت مردم را به خطر بیندازد وجود ندارد.
مردم در روزهای آلودگی هوا «شیر» و «سیب» مصرف کنند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم برای مقابله با ضررهای ناشی ازآلاینده‌های هوا میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کرده و مصرف سیب و یک لیوان شیر را در برنامه روزانه خود داشته باشند.
چرا «املت» گران شد؟
رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان گفت: دلیل افزایش قیمت محصولاتی مانند تخم‌مرغ و گوجه فرنگی فصلی بوده و ارتباطی به افزایش قیمت بنزین ندارد.
صادرات ۳۱۵ میلیون دلار محصولات کشاورزی و غذایی ایران به اوراسیا
مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته ۴۰۵ هزار تن محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۳۱۵ میلیون دلار، از ایران به اتحادیه اوراسیا صادر شده است.
 
 
روز :  
ماه :  
سال :  
تلاش آمریکا برای کاهش سرب موجود در آب‌میوه‌های صنعتی
۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۰:۲۵
 
به گزارش فانا، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) پیشنهاد کاهش سطح سرب موجود در آب‌میوه‌های آماده نوشیدن را ارائه کرد. این اقدام به منظور کاهش احتمال اثرات منفی بر سلامتی افراد ناشی از قرار گرفتن در معرض محصولات غذاهای دارای سرب گرفته شده است. براین اساس FDA پیشنهاد کرده سطح سرب موجود در ...
 
جمع‌آوری شکلات‌های آلوده به "سالمونلا" در انگلیس
۱۷ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۲۲:۰۶
 
یک شرکت صنایع غذایی ایتالیایی تحت عنوان "فریرو"، تخم مرغ شانسی‌های (کیندر سورپرایز) تولیدی این شرکت را پس از ارتباط احتمالی آن‌ها با ده‌ها موردِ آلودگیِ کودکان به باکتری "سالمونلا"، از فروشگاه‌های انگلیس جمع آوری کرد.
 
کشف مشکلات کنترل کیفی جدی در کارخانه تولید شیرخشک ابوت
۳ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۲۳:۴۷
 
به گزارش فانا، رگولاتور بهداشتی آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد بازرسی از کارخانه لابراتوارهای ابوت در استورجیس میشیگان نشان داد باکتری مضر "کرونوباکتر ساکازاکی" روی سطح برخی از مناطق تولیدکننده شیرخشک پودری نوزاد کشف شد. ماه قبل شکایات از محصولات شیرخشک پودری نوزاد این کارخانه که باعث ...
 
تعلل یک ساله وزارت بهداشت در انتشار برخی آمارهای کرونایی
۴ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۱۵
 
دبیر کمیته اپیدمیولوژی کرونا می‌گوید منتشر نشدن آمار بستری‌شدگان کرونایی که واکسن نزده‌اند موجب تردید مردم برای تزریق واکسن شده است.
 
نتیجه یک مطالعه جدید: مصرف سبزیجات احتمالا از بیماری قلبی پیشگیری نمی‌کند!
۳ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۵۰
 
به گزارش فانا، نتایج یک مطالعه جدید و بزرگ در بریتانیا نشان داد که رژیم غذایی پُر از سبزیجات علیه بیماری قلبی محافظت ایجاد نمی‌کند. این یافته‌ها نتایج تحقیقات قبلی را به چالش می‌کشد که نشان می‌دادند مصرف سبزیجات بیشتر با خطر کمتر بیماری قلبی-عروقی (CVD) که می‌تواند منجر به سکته ...
 
سازمان غذا و دارو در مورد گندم‌های روسی شکاکانه نظر ندهد
۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۴۴
 
یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس سازمان غذا و دارو را متولی اصلی اعلام نظر در مورد گندم‌های وارد شده از روسیه دانست و از این سازمان خواست که شکاکانه اظهار نظر نکند.
 
نرخ ویزیت پزشکان در سال ۱۴۰۱ اعلام شد/از ۸۵ هزار تا ۱۶۰هزار تومان
۲۷ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۰۱
 
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران، نرخ ویزیت پزشکان در سال ۱۴۰۱ را اعلام کرد.
 
سرانه مصرف قند و شکر در کشور خیلی بالا است
۱۶ دی ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۰۴
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر مطالعات بررسی مصرف غذایی خانوارها در کشور نشان می دهد که سرانه مصرف قند و شکر، خیلی بیشتر از مقدار توصیه شده در سبد غذایی است و مصرف آنها یکی از عوامل اصلی اضافه وزن، چاقی، دیابت و برخی از سرطانها مانند سرطان پانکراس است.
 
مراقب نمک پنهان در فست فودها باشیم
۱۱ دی ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۵۹
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به کاهش میزان نمک در نان، گفت: مطالعات نشان می دهد که مردم به طور متوسط روزانه ۳۰۰ گرم نان مصرف می‌ کنند و میزان نمک در آن حدود ۲.۳ درصد بود که با روزی ۳۰۰ گرم مصرف نان حدود ۶ گرم نمک فقط از طریق نان وارد بدن می ‌شد و اکنون با استانداردسازی‌ های صورت ...
 
توضیح سازمان غذا و دارو درمورد باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی
۸ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۰۲
 
مدیرکل امور فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درمورد باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی توضیح داد.
 
آنچه خارجی‌ها برمی‌گردانند و ما می‌خوریم؛آلودگی بالاتر از حد مجاز در محصولات کشاورزی
۸ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۵۹
 
عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی: عدم ثبات قیمت‌ها سبب شده برخی کشاورزان برای این‌که محصولات خود را سریع‌تر وارد بازار کنند به راه‌هایی متوسل شوند که در نهایت سبب آلوده شدن محصول می‌شود.
 
تولید گوشت گیاهی از نخود و برگ چغندر در دانشگاه تهران
۲۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۳۹
 
محققان دانشگاه تهران موفق به تولید گوشت گیاهی از پروتئین گیاهی نخود، برگ چغندر و خلر شدند.
 
ایرانیان مستحق خوردن نیترات نیستند
۲۰ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۴۹
 
رئیس اتحادیه بار فروشان خاطر نشان کرد: از سال جاری هند و دیگر کشورهای هدف صادراتی بنا به استاندارهای خود محصولات کشاورزی را وارد می‌کند و بنا به این استانداردها کیوی ایران با استانداردهای هند مطابقت ندارد.
 
بروز حمله مغزی درپی مصرف سبزی و صیفی‌جات جنبه علمی ندارد
۱۳ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۴۶
 
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه بروز حمله مغزی درپی مصرف سبزی و صیفی‌جات جنبه علمی ندارد، گفت: براساس نوع آبیاری و کشت، این محصولات پیش از مصرف به سالم سازی نیاز دارند و باید گندزدایی شوند.
 
۱۲ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۱۳
 
به گزارش فانا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در یک نظرسنجی عجیب مدعی شد که ۷۵/۱% از شرکت‌کنندگان در یک نظرسنجی این مرکز اعلام کردند که موافق اجباری شدن تزریق واکسن کرونا هستند. در مقابل ۲۱/۶% با اجباری شدن تزریق واکسن کرونا برای همه مخالف هستند. ۳/۳% هم به این سوال پاسخ ندادند. دلیل ...
 
اثربخشی سیر، عناب و زعفران در بیماران سرپایی کرونا
۱۱ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۰۱
 
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به جایگاه طب ایرانی در درمان کرونا و با تاکید بر اینکه در موارد بستری توصیه می‌کنیم به هیچ وجه خوددرمانی اتفاق نیفتد، گفت: تنها در بیماران سرپایی کرونا مکمل‌های طب ایرانی که اساتید دانشگاه روی آن کار کردند، قابل استفاده است، بنابراین استفاده از عناب، زعفران، سیر و شیرین ...
 
۲۹ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۳۳
 
دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج: در ایران استاندارد ملی سلامت برنج نداریم
 
ویتامین D مکمل واکسن کرونا؟
۲۲ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۵۱
 
دکتر سید حمید سجادی، محقق برجسته ایرانی و عضو فرهنگستان علوم‌پزشکی به خبرگزاری صداوسیما می‌گوید: «تمام کسانی که در «آی سی یو» بستری بوده و ویتامین «دی» زیر ۲۰ داشته‌اند، فوت کرده‌اند. در حالی که این میزان اگر بین ۲۵ تا ۴۰ باشد شدت بیماری کمتر و هرچه به سمت ۴۰ نزدیک‌تر می‌شویم وضعیت بیمار بهتر است».
 
آیا ویتامین دی در کنترل دیابت نوع یک موثر است؟
۲۲ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۵۰
 
رییس مرکز تحقیقات اختلالات متابولیک پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: براساس نتایج مطالعه جدید این مرکز تحقیقاتی، ویتامین دی یکی از عوامل کنترل بهتر بیماری دیابت نوع یک است.
 
واکسن کرونا در دل سالاد‌ها
۴ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۵۱
 
پژوهشگران به دنبال دستکاری گیاهان برای تولید واکسن در آن‌ها هستند و با این کار به جای تزریق واکسن، کافی است که این گیاهان خورده شوند.