فاطمی در گفتوگو با فانا:
عدهای دنبال حذف تعرفه خدمات دارویی از قانون بودجه 1401 هستند
داروخانهای که در گزارش صداوسیما به آن اشاره شد، مرتکب تخلف مالی نشده است
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: اگر تعرفه خدمات دارویی چند سال در لایحه بودجه کشور باشد، تبدیل به حکمی دائمی میشود و میتوانیم نفس راحتی بکشیم. این تعرفه برای نخستین بار وارد لایحه و قانون بودجه سال 1400 شد. قبل از آن دیوان عدالت اداری با احکامی که صادر میکرد، مانع اجرای این تعرفه میشد اما چون این تعرفه وارد قانون بودجه 1400 شد، دیوان نتوانست علیه این تعرفه کاری انجام دهد. فکر میکنم عدهای به دنبال این هستند که با راهاندازی جوی علیه داروخانهها، مانع گنجانده شدن دوباره این تعرفه در لایحه و قانون بودجه 1401 شوند که اگر این اتفاق رخ دهد در سال آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.

علی فاطمی در گفتوگو با خبرنگار فانا با اشاره به پخش تقطیع شده مصاحبه اخیر رئیس سازمان غذا و دارو از صدا و سیما توضیح داد: در قانون بودجه سال 1400 دو بخش مربوط به تعرفههای دریافتی داروخانهها است. یکی بند ل تبصره 17 و دیگری جزء 4 بند ک تبصره 17. بند ل تبصره 17 در رابطه با تعرفه نسخ الکترونیک که پس از تائید شورای عالی بیمه باید به هیات وزیران میرفت و تصویب میشد که تعرفه آن به ازای هر نسخه 5190 تومان بود. این تعرفه به هیات وزیران نرفت و تصویب نشد و وزیر سابق بهداشت هم خیلی پیگیری نکرد. جزء 4 بند ک تبصره 17 نیز در رابطه با تعرفه خدمات دارویی یا همان حق فنی است. دریافت این تعرفه منوط به این بود که تا پایان آذر ماه سامانه تیتک در حوزههای دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی کامل شود و داروخانهها به آن متصل شوند که ما هم فرض را بر این میگذاریم که این اتفاق افتاده است و همه داروخانهها به سامانه تیتک متصل هستند و براساس جزء 4 بند د میتوانند این تعرفه را از مردم دریافت کنند.
وی افزود: در رابطه با تعرفه نسخ الکترونیک که 4000 تومان بود، بیمهها خودشان به داروخانهها پرداخت کردند که مدت پرداخت آن هم فقط چهار ماه مرداد، شهریور، مهر و آبان بود و با وجودی که قرار بود این تعرفه تا اول دی ماه پرداخت شود اما تا پایان آبان ماه پرداخت شد و تعرفه آذر ماه پرداخت نشد.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه مصاحبه رئیس سازمان غذا و دارو به صورت تقطیع شده و مبهم از صدا و سیما پخش شده است، در پاسخ به این سوال که آیا درج حق مکانیزاسیون به جای تعرفه خدمات دارویی در فاکتور صادر شده از سوی برخی داروخانهها اشتباه نیست و نباید اصلاح شود؟ عنوان کرد: بله متاسفانه این اشتباه برخی از داروخانهها است که نرمافزارهای خود را بهروز نکردهاند و ما در انجمن داروسازان ایران باید به داروخانههای سراسر کشور اعلام کنیم که از یک سیستم یکپارچه و بهروز برای صدور فاکتورهای خود و دیگر امور استفاده کنند که دیگر چنین مشکلاتی رخ ندهد و بهانه به دست کسی داده نشود. من با داروخانهای (زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایران) که در گزارش صدا و سیما به آن اشاره شد، تماس گرفتم و گفتند که این موضوع را اصلاح نکردهاند و حتما این کار را انجام خواهند داد. البته متاسفانه این اشتباه باعث شد تا هجمه زیادی به داروخانهها در رسانهها صورت بگیرد اما بطورکلی این داروخانه مرتکب تخلف مالی و دریافت وجه غیرقانونی از مردم نشده است. بنابراین به صورت خلاصه اشتباه این داروخانه این بود که عنوان تعرفه دریافتی از مردم را در فاکتور صادر شده به جای تعرفه خدمات دارویی، حق مکانیزاسیون درج کرده بود اما بهرحال مبلغی که دریافت شده بود، درست بود و تخلف دریافت وجه غیرقانونی از مردم رخ نداده بود. حق مکانیزاسیون هم مربوط به سال 1389 میشود که در آن زمان وارد آیین نامه شد که بعدا حق فنی و حق مکانیزاسیون ادغام و تبدیل به جزء فنی شدند و پس از آن نیز به تعرفه مدیریت خدمات دارویی تبدیل شد که در قانون بودجه 1400 نیز مجلس با حذف کلمه مدیریت آن را تبدیل به تعرفه خدمات دارویی کرد.
فاطمی تاکید کرد: هماکنون کمیسیون تلفیق مجلس در حال کار روی لایحه بودجه سال 1401 است که در همین راستا روی تعرفه خدمات دارویی نیز کار میکند. پارسال هم ما به سختی توانستیم این تعرفه را در مجلس جا بیندازیم. فکر کنم هجمه اخیر پشت پردهای در همین ارتباط داشته باشد. متاسفانه تعرفه خدمات دارویی مشابه لایحه بودجه 1400، در لایحه بودجه 1401 نیز گنجانده نشده است و امیدواریم مانند لایحه بودجه 1400، کمیسیون تلفیق این تعرفه را در لایحه بودجه 1401 نیز بگنجاند.
گفتوگو از محمدجواد بهآبادی