
به گزارش فانا، همزمان با اختتامیه اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور که در مرکز همایشهای بینالمللی شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، طرح ملی عدالت و تعالی در تحول سلامت در راستای توسعه کمی و کیفی عادلانه شاخصهای حوزه سلامت و آموزش پزشکی کشور رونمایی شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم رونمایی از این طرح اظهار کرد: طرح ملی عدالت و تعالی در تحول سلامت نتیجه تلاش دانشمندان، اساتید و افراد فعال در حوزه سلامت است که با افتخار از جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع) آغاز به کار کرده است.
بهرام عیناللهی با بیان اینکه توسعه کمی و کیفی عادلانه شاخصهای سلامت و آموزش پزشکی از مهمترین اهداف این طرح است، خاطرنشان کرد: اهداف کلی این طرح در قالب یک کتاب تدوین شده که به صورت مجموعه کتاب به تمام روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور ابلاغ میشود تا با اجرای آن بتوان به اهداف دولت سیزدهم دست یافت.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش شبکه بهداشت و دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت تصریح کرد: تقویت، بازآرایی و گسترش نظام شبکه سلامت کشور یکی از مهمترین ویژگیهای این طرح به شمار میرود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، توسعه عدالت آموزشی، درمانی، پژوهشی، توزیع عادلانه و متوازن نیروی انسانی، تقویت نظام بیمه پایه سلامت، تقویت و ارتقای کمی و کیفی پژوهشهای کاربردی مبتنی بر نیاز مردم، تامین منابع پایدارو بازنگری ساختار، اجتماعی کردن سلامت با همکاری و مشارکت تمام سازمانها، استفاده حداکثری از خیران سلامت، حرکت به سمت خودکفایی کشور در دارو، واکسن و تجهیزات، حمایت از شرکتهای دانش بنیان، تقویت و بازسازی اورژانسهای پیش بیمارستانی، افزایش بهرهوری خدمات در نظام سلامت و حداکثر استفاده از مراکز دولتی، تغییر نظام سلامت از درمانمحوری به پیشگیری، هوشمندسازی و یکپارچگی نظام سلامت، ارتقای سواد سلامت جامعه در راستای افزایش خود مراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و مبارزه با فساد و تعارض منافع را از جمله مهمترین محورهای این طرح برشمرد.
عیناللهی افزود: امیدواریم که به برکت امام رضا(ع) شاهد روزهای خوبی پس از اجرای طرح ملی عدالت و تعالی در تحول سلامت باشیم.
بیشترین تعداد شهدای مدافع سلامت از گروه پزشکان هستند
دکتر سید محمدهادی موسوی نیز در این نشست اظهار کرد: تعداد ۴۱ هزار ایثارگر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داریم و بسیار مفتخریم که خدمتگزار آنها هستیم.
مدیر امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیشترین تعداد شهدای مدافع سلامت از گروه پزشکان هستند، خاطرنشان کرد: تعداد پزشکان شهید ۶۳ نفر، تعداد پرستاران شهید ۳۴ نفر، تعداد بهورزان شهید ۱۳ نفر و ۹۵ نفر مابقی هم سایر نیروهای کادرهای بهداشت و درمان هستند.
موسوی افزود: در جهت رسیدگی بهتر و بیشتر به امورات جانبازان که شهدای زنده هستند، تمام تلاشمان را خواهیم داشت و این گروه جزو اولین گروههای اولویتدار در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی هستند، ضمن اینکه پرونده الکترونیک خانوادههای شاهد و ایثارگر در وزارتخانه تشکیل شده است.
سید امیرحسین قاضیزادههاشمی، معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در این اجلاس تصریح کرد: از همراهی فوقالعاده وزارت بهداشت و دانشگاهها و دانشکدهها در بحث تحصیل دانشجویان شاهد و ایثارگر تشکر میکنیم، اما در کنار آن در برخی موارد شاهد مشکلاتی برای جانبازان بیمار هستیم، برخی از داروها یا گران بوده و یا تحریم است و میخواهیم که با تعامل با سازمان غذا و دارو این مشکل برطرف شود.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکلات بیمهای خانوادههای شاهد و ایثارگر خواستار همکاری بیمه سلامت با بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور هستیم، گفت: در این بنیاد بیمه دی فعال است و از مراکز دولتی میخواهیم که با این بیمه تفاهمنامه همکاری منعقد کند، خانواده شهدا و ایثارگران به گردن همه ما حق دارند و باید بهترین خدمات را به آنان در مراکز پیشگیری، غربالگری، سرپایی، بهداشتی و درمانی ارائه دهیم.