به گزارش فانا، کارگروهی متشکل از نمایندگان مسئولین فنی کشور تشکیل شده که با توجه به آیتمهای مختلف از قبیل هزینههای مسکن، تورم، وضعیت معیشتی داروسازان و افزایش چند برابری قیمت دارو و به تبع آن افزایش سود داروخانهها، حقوق حداقلی پایه برای یک مسئول فنی در داروخانه را ساعتی 167 هزار تومان تعیین کرده است. دکتر عمومی داروساز همپایه پزشک عمومی است و تعرفه پیشنهادی پزشک عمومی از سوی سازمان نظام پزشکی مبلغ 186 هزار تومان به ازای هر نسخه تعیین شده است. این مبلغ برای هر نسخه است نه هر ساعت همچون داروساز.
متن زیر نیز از سوی این کارگروه و در واکنش به اظهارات اخیر حمید خویی رئیس انجمن داروسازان تهران برای "فانا" ارسال شده است:
بهتر است در ابتدا برای مخاطبین محترم تعریفی از سازوکار داروخانه داشته باشیم. هر داروخانه یک موسس داروساز دارد و یک مسئول فنی که وی نیز داروساز است. موسس خود میتواند مسئول فنی داروخانهاش باشد البته به شرط آنکه چند شغله نباشد! و در هلدینگها و زنجیرههای توزیع دارو سهامدار نباشد! انجمن داروسازان صدای چند شغلههاست یعنی همان موسسینی که داروخانه برای ایشان شغل اول نیست. تبدیل داروسازان مسئول فنی به نیروی کار ارزان خط مشی سالهای دور و نزدیک این اعضاء است چون خود عموما جزو این دسته طبقهبندی میشوند. این در حالی است که داروخانه که یکی از منابع درآمد این چند شغلههاست، قائم به همین مسئول فنی است. یعنی اگر مسئول فنی در داروخانه حضور نداشته باشد آن داروخانه نمیتواند خدمات دارویی و به تبع آن چرخه اقتصادی داشته باشد. سوال ما از این عضو داروخانهدار انجمن این است که افزایش چند برابری قیمت دارو سودش به جیب چه کسی میرود؟! مطالبات مسئولین فنی به صورت هدفمند در اظهارات ایشان که یک داروخانهدار است به درستی انعکاس داده نشده است. به ملت عزیز باید عرض کنیم که آنچه مطالبه مسئولین فنی براساس شان و جایگاه و خدمات مسئولین فنی است از آن چیزی است که در داروخانه به نام مسئول فنی از جیب شما گرفته میشود و در حسابهای داروخانهداران چندشغله پسانداز میشود. تجمع داروسازان جوان در 27 فروردین ماه در جلوی درب سازمان غذا و دارو اعتراض به عدم مشروعیت اعضای انجمن داروسازان است که 17 ماه از دوره نمایندگی آنها گذشته است و انتخابات برگزار نمیکنند. مسئولین فنی از سازمان غذا و دارو درخواست کردند که به عنوان یک سازمان بیطرف با توجه به اینکه دوره نمایندگان اعضای انجمن داروسازان به اتمام رسیده و جامعه داروسازی فعلا صنفی رسمی ندارد، در خصوص تعرفهها، فیمابین نمایندگان مسئولین فنی و موسسین بدون حضور افرادی که دوره نمایندگیشان در انجمن تمام شده است، حکمیت کند و موضوع تعرفه از حالت ملوکالطوایفی در استانها خارج و همانند تمام رشتههای پزشکی به صورت سراسری و براساس یک ضریب مشخص و مستقل از انجمنها صورت گیرد که موضوع تضاد منافع در جامعه داروسازی حل شود. قابل ذکر است که تعرفه پیشنهادی سازمان نظام پزشکی برای یک پزشک عمومی که معادل یک داروسازی عمومی است چیزی معادل 1،860،000 ریال بابت هر ویزیت است که بیشتر از مبلغ مورد درخواست "کارگروه مسئولین فنی کشور" است. منبع تامین اعتبار داروسازان از آنچه که از جیب ملت به حساب داروخانه پرداخت شده، است اما منبع تامین اعتبار برای یک پزشک مستقیما از بیمار دریافت میشود.
.jpg)