
مهشید حائریزاده در حاشیه دهمین همایش و نمایشگاه مکملهای غذایی و رژیمی و یازدهمین همایش طلای سبز در گفتوگو با فانا در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از چند ریکال اخیر در حوزه شرکتهای تولید مکمل که حجم آنها نیز ظاهرا بزرگ بوده است، چیست؟ توضیح داد: اولویت ما تولید فرآورده اصیل و باکیفیت است و این موضوعی نیست که فقط شامل مکمل شود بلکه سایر فرآوردهها را نیز شامل میشود. بازرسیها یا موردی است، یا دورهای یا ضربتی. با توجه به بازرسیهای انجام شده، نتیجه بازرسی گزارش میشود و با توجه به ضابطه و دستورالعمل مربوطه اگر نیاز باشد، ریکال انجام میشود. ریکال اتفاق جدیدی نیست و در همه کشورها نیز انجام میشود. ریکال فرآیندی قانونی و رسمی است و کنترل فرآیندهای مربوط به کالاهای سلامتمحور نیز طبق ضوابط و دستورالعمل انجام میشود.
وی افزود: به همه معاونتهای غذا و دارو در استانها اعلام شده است که امسال محوریت بازرسیها، کنترل ماده اولیه است و این کار برای همه شرکتها انجام میشود. امسال بازرسیها با این محوریت است که منجر به ریکال در یک شرکت شده و ممکن است برای بقیه شرکتها نیز انجام شود.
حائریزاده در پاسخ به این سوال که آیا در ریکال اخیر در چند شرکت مکملساز به نشانهای از فساد و روابط ناسالم برخورد کردید یا خیر؟ گفت: بازرسی و ریکال مراحل قانونی خودش را دارد که طی میشود. این فرآیند استانداردی است که در همه جای دنیا وجود دارد و اطلاعرسانی هم اگر لازم باشد انجام میدهیم. مسوولیت ما مراقبت از سلامت جامعه است.
گفتنی است، اخیرا سازمان غذا و دارو دستور ریکال ۸ سری ساخت از فرآوردههای شرکت نیک اختر آریا، ۱۱ سری ساخت از فرآوردههای مختلف شرکت امید پارسینا دماوند و دو کپسول مولتیویتامین شرکت دارو بهداشت درنا را صادر کرد.