
محمدحسن واصفی در گفتوگو با خبرنگار فانا افزود: معمولا قطرههای چشمی به صورت مولتی دوز در حجمهای ۲.۵، ۵ و ۱۰ میلیلیتر تولید میشوند و تولید به این شکل اقتصادی نیز هست اما ضرورت درمان ایجاب میکند که سهمی از محصولات مولتی دوز به صورت سینگل دوز تولید و عرضه شود. طبق نظر پزشکان متخصص چشم، بعضی از چشمهای حساس و بویژه چشمهایی که مورد عمل جراحی قرار میگیرند، لزوما باید از قطرههایی استفاده کنند که پرزرواتیو (ماده نگهدارنده) نداشته باشند و اصطلاحا Preservative Free باشند، در نتیجه توصیه میشود بخشی از سهم بازار قطرههای مولتی دوز به صورت سینگل دوز عرضه شوند تا مصرفکنندگان خاص بتوانند با اطمینان بیشتر از دارو استفاده کنند.
وی گفت: لزومی به استفاده از پرزرواتیو در قطرههای چشمی سینگل دوز نیست چون این محصولات در شرایطی تولید میشوند که احتمال آلودگی در آن وجود ندارد و مصرفکننده نیز بعد از هر بار استفاده، بقیه را دور میاندازد به همین دلیل کشورهای توسعه یافته به سرعت در حال تنوع بخشی عرضه سینگل دوزها هستند و شرکت فرآوردههای تزریقی و دارویی ایران نیز با این رویکرد و با توجه به امکان تولید به روش BFS (در صورتی که دارو شرایط تبدیل شدن به سینگل دوز را داشته باشد) و به منظور مزیت ایمنی و سهولت برای مصرفکننده، بخشی از نیاز بازار را به صورت سینگل دوز تولید و در اختیار جامعه چشم پزشکی قرار خواهد داد.
واصفی درباره پتانسیلهای صادراتی شرکت فرآوردههای تزریقی و دارویی ایران نیز گفت: برای قطرههای چشمی پتانسیل صادرات وجود دارد و ظرفیت تولید این شرکت نیز به اندازهای است که فرصت بسیار مناسب صادرات را برایمان فراهم میکند به نحوی که اگر هیچ تولیدکننده دیگری هم در کشور نباشد یا نتواند تولید کند، میتوانیم کل نیاز بازار را تامین کنیم. البته همواره به رقبا خوشامد میگوییم. در زمینه تولید انواع محلولهای حجیم (سرم) هم تعیینکننده نیاز بازار است و طبق سیاست سازمان غذا و دارو اولویت با تامین نیاز داخلی است اما اگر تولید، فراتر از نیاز داخل کشور به این گروه از محصولات باشد، با اخذ مجوز صادرات، اقدام میکنیم.